Een gietvloer als een moderne optie in de woonkamer

Gietvloer woonkamer

Een gietvloer is tegenwoordig een modern interieurstuk. Voordeel is dat gietvloeren naadloos zijn en makkelijk zijn te onderhouden. Daardoor zijn zo ook nog eens extra hygiënisch. Bij gewone vloeren komt het vuil nogal tussen de voegen waardoor deze lastig schoon zijn te houden. Bij een gietvloer is geen reliëf zoals diepteverschil of voegen en is goed schoon te houden doordat hij zo egaal is. De moderne look van een gegoten vloer past goed bij een modern industrieel interieur. Gietvloeren zijn dunne gietlagen van enkele millimeters. Ze kunnen goed gegoten worden over een vlakke ondervloer die waterpas is en zelfs over een bestaande vloer mits deze zo vlak mogelijk is. Een gietvloer woonkamer kan worden voorzien van een antisliplaag waardoor je er goed op kunt lopen en niet op uitglijd. Meubels in de woonkamer staan tevens zeer stabiel op een gegoten vloer en zijn ze passen in vrijwel elk interieur.

Gietvloer laten leggen

Een giet vloer leggen is een klus apart waarbij nogal wat komt kijken en kun je daarom beter laten doen door een ervaren vakman die verstand en kennis heeft van het leggen van een gegoten vloer. Het is dus niet aan te raden om zelf met het leggen van een giet vloer aan de slag te gaan. Van belang is de ondervloer. Hoe dikker een bestaande ondervloer is des te lastiger het is om een gegoten vloer te laten leggen. Een stevige betonnen ondervloer heeft wel een gegoten vloer van minimaal 7cm nodig. Een groot voordeel is dat een gegoten vloer zelfnivellerend is. Men hoeft ze dus niet speciaal de egaliseren. Als de vloer is gelegd mag er niet op gelopen worden. Dit zorgt voor schoenafdrukken in de vloer als deze al aan het drogen is. Gegoten vloeren zijn in veel ruimtes in huis toepasbaar zoals de badkamer, woonkamer, slaapkamer en keuken. Maar ook bedrijven gebruiken tegenwoordig vaak gegoten vloeren vanwege hun makkelijke onderhoud. Afhankelijk van het oppervlak en grootte heb je al een vloer vanaf 25,- per m2. 

Gemak van gegoten vloeren in de woonkamer

Voor in de woonkamer is een gegoten vloer een ware eye-catcher. Daarnaast dragen de vloeren bij aan een hoge dosis stabiliteit en gemak. Je kunt in de woonkamer een gegoten vloer goed combineren met vloerverwarming. Deze verwarming is zeer geschikt om onder een gegoten vloer te plaatsen omdat het materiaal zich er uitstekend voor leent.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply