Kunststof kozijnen en tuindeuren

Duurzaam & onderhoudsvrij

Lees hier over bouwmaterialen van kunststof. Deuren en kozijnen van kunststof hebben veel voordelen. Lees in deze blog over de voordelen wat kunststof kozijnen t.o.v. andere kozijnen heeft, en waarom een kunststof tuindeur monteren zo interessant kan zijn.

Kunststof vergaat niet

Kunststoffen en plastics zijn geregeld negatief in het nieuws, maar datzelfde verhaal is ook positief te maken. Vroeger ging het sterk vooral over de plastic tasjes die je in een winkel kreeg, nu over de plastic soep in de zee├źn en oceanen wat volgens kenners nooit vergaat. Apart gaat het dan over rietjes wat je bij een drankje krijgt. Echter je hoeft geen kenner te zijn om te weten dat kunststof zeer duurzaam is. Dat het nooit zal vergaan, dus dat die deuren en kozijnen langer meegaan als het hele pand zelf, moet nog blijken. Maar dat kunststof deuren en kozijnen voor het leven zijn is wel duidelijk. Wat ook bekend is, kunststof kan niet roesten of rotten. Hierdoor is om de zoveel jaar opschuren en opnieuw lakken niet nodig. Dit maakt kunststof onderhoudsvrij. Veel mensen halen als ze de ramen zemen ook gelijk de poetslap over de kozijnen, diezelfde poetslap kan dan ook over de deur gehaald worden. Dat is dan al het onderhoud wat er aan kunststof is.

Kunststof tuindeur

Het mooie is dat ze met kunststof hout na kunnen maken. Hout is door de natuur gevormd en heeft nerven en knoesten, dat heeft dan een kunststof deur ook. Wat overblijft zijn dan de voordelen wat kunststof t.o.v. hout heeft, duurzaam en onderhoudsvrij. Het is daarom zo ideaal als tuindeur. Voor veel mensen is de achtertuin de plek voor ontspanning maar daar is ook vaak het meeste werk. Als je kiest voor een kunststof tuindeur dan heb je daar in ieder geval geen werk aan. De deur zal ook niet gaan knellen of juist slecht sluiten, want in kunststof zit anders dan in hout geen werking.

Nieuwbouw en renovatie

Het is een aanrader om bij een verbouwing over te gaan op kunststof kozijnen. Een kunststof deur zal altijd wel weg te hangen zijn, maar bij nieuwbouw of renovatie is overgaan op kunststof kozijnen een slim idee. Als het eenmaal zit ben je van al het onderhoud en de daarbij behorende kosten af. Door de tijd zul je deuren en kozijnen van kunststof terugverdienen omdat het geen kosten meer heeft.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply