Parket schuren en oliën

Een parketvloer is gemaakt van echt hout. Hierdoor is de levensduur van de vloer enorm lang. Maar omdat het een natuurproduct is kan het parket wel beschadigen en gebruikssporen bevatten. Dit hoeft geen probleem te zijn want mocht je jezelf hieraan ergeren dan is de vloer eenvoudig weer als niet te krijgen.

Parket schuren

Door een parketvloer te schuren kun je oneffenheden en gebruikssporen verwijderen. Het is niet aan te raden om dit zelf te doen omdat verkeerd gebruik van de schuurmachine blijvende sporen kan achterlaten. Dit zou zonde zijn. Schakel hiervoor een bedrijf in die gespecialiseerd is in het schuren van parket.

Parket lakken

Na het schuren van het parket moet er een nieuwe toplaag aangebracht worden zodat vloeistoffen die geknoeid worden niet in het hout kunnen trekken. Parket kun je lakken of oliën. Als je kiest voor afwerking met een doorschijnende lak dan zal het ware karakter van het mooie hout zichtbaar blijven. Een parketvloer past bij ieder interieur, want als je de vloer lichter of donkerder wilt hebben kun je kiezen voor een bijpassende lakkleur.

Parket oliën

Naast de mogelijkheid het parket te lakken zou je ook kunnen kiezen om het parket te laten oliën. Een parketvloer die verzadigd is met olie kan geen vloeistof en vuil meer opnemen waardoor het niet mogelijk is dat er vlekken ontstaan. Een groot voordeel vergeleken met het lakken van parket is dat een geoliede vloer direct gebruikt kan worden. Je hoeft niet te wachten tot deze droog is zoals dat wel het geval is bij het lakken van parket.

Parket schoonmaken

Nadat je het parket hebt laten schuren, lakken of oliën, is schoonmaken kinderspel geworden. Met een vloerwisser, stofzuiger of vochtige vloerdoekjes is de vloer eenvoudig weer schoon te krijgen. Een parketvloer kan zelfs gedweild worden. Een reinigingsmiddel is niet aan te bevelen, maar groene zeep kan eventueel wel gebruikt worden.

Offerte Parket schuren

Wil je jouw parket laten schuren dan kun je het beste een professioneel bedrijf inschakelen. Met speciale apparatuur wordt de parketvloer snel maar zeer nauwkeurig geschuurd zonder stof of rommel te veroorzaken. Vraag verschillende offertes aan want je kunt hierbij tot wel 50% van de kosten besparen! Vraag gratis 3 offertes aan voor het schuren van je parketvloer bij parketvloer specialisten!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply