Vragen over zonnepanelen

Hieronder staat een overzicht van veel voorkomende vragen over zonnepanelen.

Moet ik een aparte groep vanuit mijn meterkast maken?

Tot 1000 W, is dit niet nodig. U kunt de installatie op 1 bestaande groep aansluiten. Bij een grotere installatie verdient een aparte groep aanbeveling. Of u kunt uw aansluiting van uw installatie over meerdere groepen spreiden. Dus bijvoorbeeld bij 2 systemen elk systeem op een andere groep. In Noord Holland (m.u.v. Texel) kunnen wij dit tegen een meerprijs voor u verzorgen.

Waar worden zonnepanelen van gemaakt?

De meeste zonnepanelen worden gemaakt van multikristallijn silicium. Het silicium wordt in een staaf vorm gegoten, waar plakjes uit gezaagd worden. Tussen de voorkant en de achterkant van de cel ontstaat een spanning die we benutten. De levensduur van een zonnepaneel is gemiddeld 25 jaar.

Hoe groot is een zonnepaneel?

Zonnepanelen zijn er in verschillende afmetingen: Globaal zijn 235 Wp en 250 Wp panelen elk 1638 x 982 mm x 40 mm.

Hoe zit het met de subsidies?

Op de zonne-energiesystemen worden steeds minder vaak subsidies gegeven. Dit komt mede doordat de kosten van zonnepanelen de afgelopen jaren spectaculair zijn gedaald. Het grote voordeel is dat de terugverdientijd / rendement van zonnepanelen nu ook zonder subsidie enorm gunstig is.

Wat doet een omvormer?

Een omvormer verzamelt de gelijkstroom van de zonnepanelen en zet die om in bruikbare 230 Volt stroom die uit uw wandcontactdoos komt.

Wat is een PC link?

Een pc link is een optionele verbindingmogelijkheid tussen omvormer en uw computer. Hiermee kunt u meer gedetailleerde gegevens via uw computer aflezen.

Heb ik een vergunning nodig om een zonnepaneel te plaatsen?

In 2012 treedt het Bouwbesluit 2012 in werking en is de Monumentenwet gewijzigd. In deze publicatie vindt u de regels voor zonnecollectoren en zonnepanelen..

Zonnepanelen subsidie voor ondernemers

Er is subsidie voor  zonnepanelen voor MKB en grote bedrijven.

Voor het MKB en grote bedrijven kunt u subsidie krijgen van 41,5 % op de aanschaf van zonnepanelen dit is de regeling Energie Investeringsaftrek (EIA).

Naast de EIA kunt u onder bepaalde voorwaarden ook gebruikmaken van zonnepanelen productie subsidie.

Bron: 123zonnepanelenvergelijken.nl

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply