Woningkoeling en verwarming ineen

De warmtepomp is bedoeld voor woningen van elke omvang.

Deze unieke warmtepomp is vergelijkbaar met het climate control systeem van uw auto; ze zijn niet meer weg te denken uit de toekomst! Het lucht-water- warmtepompconcept verzorgt de;

  • woningverwarming
  • woningkoeling
  • tapwater voor bijv. douchen en koken\

Laat u overtuigen door enige voordelen:

  • NIEUW, geen bodembron meer nodig. Dat scheelt flink in uw investering. Zie uitleg warmtepomp
  • Zelfs een EPC (de energie prestatie coefficiĆ«nt van uw woning) van 0,6 is makkelijk te halen. Download direct de gelijkwaardigheidsverklaring.
  • Energiebesparing van 40-70 % t.o.v. uw huidige c.v. installatie
  • Geen bodembron meer nodig, wat een enorme kostenreductie oplevert.
  • COP van 4,5 bij een c.v. temperatuur van 30 graden.
  • Snel en eenvoudige installatie door Prefab aangeleverd geheel, wat bouwproceskosten bespaart.
  • Mogelijkheden voor EIA – subsidie: zeer interassant voor o.a. beleggers, woningbouwstichtingen, etc.

De werking van de luchtwarmtepomp: door de energie die in de buitenlucht zit te benutten kunnen de ruimtes in het huis en en het douchewater worden verwarmd. Daarnaast kan het systeem in de zomer omgekeerd worden tbv koeling.

De Luchtwarmtepomp

Dit onderdeel komt buiten of binnen te staan maar altijd in contact met de buitenlucht aan en afvoer. Door de lucht door dit apparaat te blazen, zal de warmtepomptechniek de warmte uit de buitenlucht onttrekken voor verwarming. Voor koeling werkt dit andersom. Een lage temperatuur is hiervoor al voldoende. Door de speciale compressie- verdampingstechniek van de warmtepomp is het mogelijk de energie uit de buitenlucht op te slaan in het medium water dit in de vorm van koud of warmwater. De gebufferde energie kan dan worden gebruikt voor het verwarming of koeling van uw woning. Het principe wordt ook wel eens populair de omgekeerde koelkast genoemd.

De boiler

In dit vat wordt het warme of koude water gebufferd van de warmtepomp. Van hieruit wordt de warmte of koude afgegeven aan uw verwarming en/of koelingsysteem.

De c.v. ketel

De cv ketel zorgt voor het tapwater voor douchen enzovoort. Dit is efficiƫnter en voordeliger omdat tapwater om hoge temperaturen vraagt (GIW, Legionella, Comfort).

Koeling- verwamingsysteem

Er kunnen vloerverwarming, converters, luchtverwarming/wtw en convectoren op het systeem worden aangesloten. Zie de opties bij “producten”.

Bron: warmtepompprijzen.nl

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply