Zinken dakkapel

Kiest u voor een zinken dakkapel, dan kiest u voor een bijzonder duurzame en tijdloze dakkapel. Vroeger werd zink gebruikt om bijvoorbeeld schoorstenen of een zijkant van een dak af te dichten. Het is namelijk een materiaal van hoge kwaliteit en zorgt voor een mooie en goede afdichting. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor een dakkapel met een zinken afwerking. Een volledig zinken dakkapel is ook mogelijk, maar daar wordt bijna nooit voor gekozen omdat het niet noodzakelijk is en vanwege de erg hoge kosten onnodig duur. Met een zinken dakkapel wordt dan ook eigenlijk altijd bedoeld dat het gaat om een kunststof dakopbouw met zinken zijplaten, afdekranden en dakgoten.

Kenmerken van zink

Wanneer u er over nadenkt om te kiezen voor een zinken dakkapel, is het handig om te weten wat de kenmerken van zink als materiaal soort zijn. Zink is een materiaal met een lange levensduur en zorgt voor bijzonder goede afdichting. Daarnaast geeft zinken dakkapel een moderne, stijlvolle uitstraling aan uw huis en dak. Tevens heeft het weinig onderhoud nodig. Een ander groot voordeel aan zink is dat het niet verkleurd door de zon. Alles bij elkaar opgeteld is zink dus een zeer hoogwaardig en duurzaam materiaal. Kiest u voor een zinken dakkapel samen met kunststof kozijnen dan zorgt u voor een hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat deze combinatie uw energiekosten kan doen besparen.

Voor- en nadelen aan zink

Voor u hebben we de voor- en nadelen van zink als materiaal voor een dakkapel nog even op een rijtje gezet:

 

Voordelen Nadelen
 
·    Moderne stijlvolle uitstraling

·         Duurzaam materiaal

·         Weinig onderhoud nodig

·         Verkleurt niet in de zon

·         100% recyclebaar

·         Waterdicht

·         Mogelijk om een coating aan te brengen

·       De moderne uitstraling past niet bij ieder type huis

·       De hoge kosten
 

 

 

Volledig of deels bekleden met zink?

Er wordt vaak gekozen voor een combinatie van kunststof en zink voor het bekleden van een dakkapel. Een volledig zinken dakkapel is mogelijk, maar wordt niet vaak gedaan vanwege de hoge kosten. Wanneer u toch gaat voor het volledig laten bekleden van de dakkapel met zink, zoek dan een specialist die een dakkapel op maat kan maken. Laat u goed informeren over de mogelijkheden en de kosten hier in. De combinatie van een kunststof kozijnen en onderdelen van de dakkapel samen met zinken dakgoten, zijplaten en afdekranden staat namelijk garant voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke dakkapel met een zeer hoge prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zijn de prijzen?

Kiest u voor een dakkapel totaal vervaardigd uit zink, dan komt u gauw al uit op een prijs vanaf € 5.000,- tot € 6.000,-. Dit geldt voor een standaard dakkapel van ongeveer 2 meter breed en een kozijnhoogte van 1.10 meter. Wilt u een groter type dakkapel volledig van zink, dan wordt de prijs gauw een stuk meer. Kiest u voor een kunststof dakkapel met zinken afwerking (wat een zeer goede prijskwaliteit-technische keuze is), kunt u gemiddeld rekenen op de volgende prijzen:

 

 

Model dakkapel hoogte x lengte kosten € / m1
1x Draaikiep 1 x 1 € 2.500,- € 2.500,-
1x Draaikiep, 1x Vast glas 1 x 2 € 3.400,- € 1.700,-
2x Draaikiep, 1 x Vast glas 1 x 3 € 4.200,- € 1.400,-
2x Draaikiep, dubbelbreed Vast glas 1 x 4 € 5.400,- € 1.350,-

 

De prijzen zullen altijd verschillen per aannemer, situatie, woning en locatie. Neem daarom ruim de tijd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden en het vergelijken van prijzen. Denk ook na over mogelijkheden waardoor u korting kunt krijgen, zoals: samen met de buren een dakkapel laten plaatsen of kunnen onderhandelen door kennis van prijzen van de concurrenten op papier te hebben.

 

Bron: Jarino zinken Dakkapellen

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply