Een pleister op de gevel

Is de gevel van uw huis vuil of verouderd? Bent u de gevel beu gezien? Dan hebben we voor u de perfecte oplossing om uw gevel er terug als nieuw te doen uitzien. In plaats van de gevelstenen en de voegen te reinigen, kan men kiezen voor het aanbrengen van een sierpleister op de gevel.

Gevelpleister of crepi

Een gevelpleister (in de volksmond ook crepi genaamd) kan je zowel met als zonder isolatieplaten aanbrengen op oude en nieuwe gevels. De gevel vraagt heel weinig onderhoud en is heel eenvoudig te reinigen zonder speciale apparatuur. Met een sierpleister ben je eigenlijk gerust voor de rest van je leven zonder gevaar van scheurvorming.

Meer aandacht voor raamdorpels

Aan de details van de raamdorpels wordt tegenwoordig weinig aandacht besteed door sommige architecten en aannemers, omdat je de plekken pas na enkele jaren ziet. Meestal is het dan echter al te laat om nog in te grijpen.

Verstevigende hoekprofielen

Aan alle hoeken – zowel verticaal als horizontaal – worden verstevigende hoekprofielen aangebracht in gegalvaniseerd staal, met of zonder PVC-neus, in geanodiseerd aluminium of INOX. Van die hoekprofielen krijg je enkel het hoekje te zien.

Opmars van gevelbepleistering

Het gebruik van een gevelbepleistering is terug sterk in opmars. Gevelpleisters passen doorgaans beter bij een strakke, moderne vormgeving, maar zijn ook geschikt voor rustieke woningen. Ze lenen zich uitstekend om rondingen, boogvormen en andere complexe bouwdelen te bekleden.

Verschillende systemen

Er zijn verschillende systemen op de markt, maar de laatste jaren wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van in de massa gekleurde gevelpleisters.

Aanbrengen van een buitenpleister

Het aanbrengen en verwerken van een buitenpleister is een kunst en een vak op zich. Om een gegarandeerd resultaat te verkrijgen, laat je deze werken dan ook best door een ervaren en gespecialiseerde vakman uitvoeren.

Synthetische of kunstharspleisters

Synthetische pleisters worden meestal kant-en-klaar geleverd, terwijl minerale pleisters aangemaakt worden met water.

Minerale pleisters

Er bestaan minerale pleisters op cementbasis, maar ook op kalkbasis. Voor het pleisteren op isolatie wordt een aangepaste pleister gebruikt op basis van witte cement, de EHI.

Ondergrond

Ongeveer elke ondergrond is geschikt voor sierpleister, maar hij moet altijd zuiver en stofvrij zijn en er mogen geen sporen van gips, verf, poeder, salpeter of roet in zitten.

Extra voorzorgsmaatregelen

In sommige gevallen worden nog extra voorzorgsmaatregelen genomen bij het aanbrengen van sierpleister zoals producten voor gevelreiniging, gevelbescherming conservering, betonreparatie of injectie. Klik hier voor meer bouwtips.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply