Betrouwbaar gereedschap voor installaties

Installaties voor binnen en buiten zijn belangrijk in ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan een cv, maar ook aan de sprinklerinstallatie op het kantoor of de koelcel die in dat fijne restaurant gebruikt wordt om uw eten zo vers mogelijk aan u te kunnen presenteren. Om deze installaties aan te brengen is betrouwbaar gereedschap nodig. Immers, de installaties moeten betrouwbaar zijn en wanneer ze dit niet zijn dan kan het schadelijk zijn voor onze gezondheid.

NEN3140

Het NEN3140 keurmerk geeft aan dat het gereedschap die gebruikt wordt, gekeurd is. Vaak heeft het hier betrekking op elektrisch gereedschap. Met het NEN3140 keurmerk kunt u er van op aan dat er veilig gewerkt kan worden aan de installatie. Zo kunt u een betrouwbare koelcel kopen en er ook van op aan dat deze koelcel op een goede wijze wordt geïnstalleerd. Dit geldt ook voor andere installaties. Toch is het NEN3140 keurmerk niet heilig. De mensen die de apparatuur gebruiken moeten er immers wel mee uit de voeten kunnen. Wanneer dit niet het geval is dan kan er alsnog schade komen aan uw installatie.

Selecteren van de juiste aannemer/installateur

Wanneer u niet zeker weet of de personen goed om kunnen gaan met de boormachines en andere apparatuur, dan is het belangrijk om hier eerst uitsluitsel over te krijgen. Vraag bijvoorbeeld aan eerdere klanten van de installateur of hij de koelcel of cv op juiste manier geïnstalleerd heeft. Op basis van deze recensies kunt u vervolgens beslissen met welke aannemer of installateur u in zee gaat. Dit is niet altijd de goedkoopste, maar probeer hier overheen te kijken. Wanneer de duurdere installatie en monteur langer meegaan, bespaart u immers nog steeds veel kosten! Hou hier rekening mee in uw beslissing.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply