Sneller en veiliger met Uponor buis en persfitting

Als je niet kunt kiezen voor metalen of kunststof leidingen, biedt de Uponor meerlagenleiding de oplossing. Deze bestaat uit vijf verschillende lagen waardoor je profiteert van de voordelen van beide materialen. Het aluminium binnen de leiding zorgt ervoor dat er geen zuurstof binnen komt en dus oxidatie tegen gaat, terwijl het ook de lineaire uitzetting een halt toe roept en stabiliteit binnen de dimensies geeft. Mede daardoor is MLCP de best mogelijke optie voor het aanleggen van waterleidingen met het Uponor perssysteem. Bij iedere situatie zorgt dit voor een eenvoudige en veilige installatie.

Installatie zekerheid en betrouwbaarheid met Uponor

Voor de hoogste betrouwbaarheid kies je voor een Uponor meerlagenleiding. Deze bestaat uit een gelast aluminium leiding met polyethyleen aan zowel de binnen- als buitenkant, waardoor hoge temperaturen de kwaliteit van de leiding niet zullen aantasten. Deze en de andere lagen worden op een duurzame manier gehecht met een middellaag. Bovendien draagt dit bij aan de bestendigheid tegen onder andere corrosie en zuurstofdiffusie. Het is dan ook geen verassing dat deze meerlagenleiding aan alle eisen voor wat betreft drinkwaterinstallatie voldoet en door verscheidene Europese organisaties is goedgekeurd.

Extra installatie functies

Met het gepatenteerde Uponor perssysteem kun je een fitting perfect afstemmen op een leiding, op een snelle, duurzame en veilige manier. Bovendien is het stukken makkelijker dan bijvoorbeeld solderen. Door middel van een kleurcoderingssysteem maak je geen fouten, je kunt zo namelijk alle afmetingen duidelijk aflezen, terwijl je met de gekleurde aanslagringen na het persen ook kunt zien en controleren of alles gelukt is. Het leggen van persverbindingen wordt door de technologie steeds makkelijker en veiliger gemaakt, bijvoorbeeld met behulp van de nieuwe RTM technologie. Deze bevat een persfunctie zonder dat je hierbij extra gereedschap of veel moeite voor nodig hebt, het is dus een Tool-Inside concept. Door deze technologie te gebruiken samen met de meerlagenleiding maak je veilig en snel perfecte persverbindingen overal waar je ze nodig hebt – ook op slecht bereikbare plekken.

Klikt het, dan klopt het

Ook heb je met de RTM technologie geen gedoe meer met verscheidenheid in diameters. De RTM fittingen zijn beschikbaar in diameters van 16 tot 32 mm, waarbij je met behulp van de kleurcodering meteen ziet welke afmeting je nodig hebt. Het enige wat je hoeft te doen is de gekalibreerde Uponor MLC leiding in de RTM fitting te schuiven, tot je een klik hoort. Dit is het teken dat de voorgespannen ring (van hoogvast carboneerstaal) kan zorgen voor gelijkmatige druk en dus een duurzame en veilige verbinding. Daarnaast kun je vanaf nu de verbinding controleren op het 360° venster van de fitting, dus zonder dat je het hele systeem uit elkaar hoeft te halen. Een klik is dus goed, klik dan ook hier voor een overzicht van de Uponor installatiematerialen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply